donderdag 9 december 2010

Flikken Strip 3

misverstanden


Misverstanden
Jammer, maar helaas zijn er nog heel wat misverstanden over de politie. Tijd om voor eens en altijd helderheid te brengen:
‘bij de politie kun je veel schieten’
FOUT! Wist je dat je bij de politie vooral goed moet kunnen praten met mensen?

Eigenlijk moet je de mond zien als het sterkste wapen van de politie. Mensen helpen is de basistaak van de politie. Als een gewonde boef opgepakt wordt, zal de politie eerst hulp bieden voordat de boef naar een verhoorkamer of een cel moet. Denk maar aan de helpende hand in het politielogo. Wapens worden zelden gebruikt, en maar goed ook! Voordat een wapen wordt getrokken, zal je als politieman altijd eerst proberen om te praten met de mensen. Dus enkel als het echt noodzakelijk is, gebruikt de politie een wapen.

‘de politie schrijft enkel boetes om hun eigen zakken te vullen’
FOUT! Wist je dat het geld van verkeersboetes naar het verkeersveiligheidsfonds gaat?

Vroeger had dit fonds de naam 'boetefonds'. Dit fonds geeft geld aan de verschillende politiezones om ze te steunen bij acties die gericht zijn op het bevorderen van verkeersveiligheid. Deze acties zijn bijvoorbeeld gericht op preventie, voorlichting of sensibilisering. Politiezone Gent is gekend om haar jaarlijkse fluo- en fietsverlichtingscampagne om de zichtbaarheid in het verkeer te verhogen van de zachte weggebruikers.

‘wees maar flink, anders zal de politie je pakken’
FOUT! Wist je dat je niet bang hoeft te zijn voor de politie?

De politie is er om mensen te helpen, van jong tot oud. Wuif dus gerust als je politie ziet op straat.

www.ballonmedia.com
www.flikkenstrip.be
www.politiegent.be

Flikken Strip 2

je kan ook uitleg en uitleg over het onstaan van de politie vinden op http://www.polfed-fedpol.be/pub/archief/RevRijkswacht149/uniform_nl.pdf