woensdag 1 december 2010

goulash van hongarije


Dit is het recept van de...
Hongaarse goulash

aantal personen:  4 personen
smaak               :  pittig
hoofdingrediënt :  rundvlees
bereidingstijd     :  langer dan 2uur


ingrediënten:

750 gram mager rundvlees,
250 gram varkenslappen,
50 gram boter om te  bakken,
olie om te bakken,
peper,(zout),
2 vleesbouillontabletten,
3 eetlepels witte azijn  
2 theelepels gedroogde oregano,  
mespunt kruidnagelpoeder,
1 laurierblaadje,
1 kilo uien,
2 teentjes knoflook,
2 eetlepels tomatenpuree,
½ rode paprika,
2 theelepels pittige paprikapoeder of cayenennepeper,
2 eetlepels milde paprikapoeder

hulpmiddelen:            koekepan, stevige braadpan

voorbereiding:    
Vlees in grove stukken snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukken snijden. Knoflook pellen en snipperen

bereidingswijze:  
Boter verhitten. Vlees in gedeelten snel en goed bruin bakken. Vlees uit de pan halen  en overdoen in een andere pan. Bouillontabletten, azijn, laurier, oregano.
Kruidnagelpoeder en zoveel water toevoegen dat het vlees net niet onder staat.
Vlees op zacht vuur laten sudderen tot het gaar is. Ondertussen de gepelde en in grove stukken gesneden uien in weinig olie bruin bakken. Dan de gepelde en in kleine stukjes gesneden knoflook en paprika bij de uien voegen en nog 3 min. bakken. Tomatenpuree toevoegen en ook even meebakken paprikapoeder erdoor roeren en alles bij het vlees voegen. Nu nog ongeveer 30min. laten sudderen  op smaak maken met peper en laten opstaan.

serveertip:         lekker met pasta



Zara en Meneer De Directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten